Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Jednoduchá thajská kokosová polievka Tom Kha Gai

Túto zjednodušenú verziu thajskej kokosovej polievky si ľahko pripravíte aj počas pracovného týždňa. Hoci je naša verzia vegánska, namiesto tofu sa dá pripraviť aj s kuracím mäsom. Veríme, že si ju zamilujete rovnako ako my.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia40 minút
Samozrejme: Polievka, Soup
Kuchyňa: vegánska
Kľúčové slovo: polievka Tom Kha Gai, thajská polievka, vegánska polievka
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 2 lyžice panenského olivového alebo kokosového oleja
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka nakrájaných húb (shimeji, hliva, enoki, shitake)
  • 1 šálka nastrúhanej či nakrájanej mrkvy
  • 1 balenie tofu (prípadne kuracie mäso)
  • 1-2 lyžice sójovej omáčky (záleží na slanosti vývaru a typu sójovej omáčky)
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru
  • ½-1 lyžička trstinového alebo kokosového cukru
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • soľ podľa chuti
  • šťava z jednej limetky
  • 0,5 litra zeleninového vývaru
  • 1 plechovka kokosového mlieka Real Thai
  • 1 menšia červená cibuľa (voliteľná)
  • 1/4 šálky čerstvo nasekaného koriandru (voliteľné)
  • 2 nakrájanej jarnej cibuľky (voliteľné)

Instructions

  • V hrnci orestujte žltú cibuľu, huby a cesnak.
  • Potom pridajte 1 PL sójovej omáčky, vývar rozmixovaný so zázvorom, kajenské korenie, cukor a kokosové mlieko. Varte 10 minút.
  • Pridajte mrkvu, tofu a červenú cibuľu a varte ďalších 5-10 minút.
  • Potom polievku ochuťte limetkovou šťavou, sójovou omáčkou, soľou a cukrom, ak je to potrebné.
  • Podávajte s koriandrom a jarnou cibuľkou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!