Pravý taliansky Caprese: Recept na šalát s paradajkami, mozzarellou a pestom

Šalát Caprese je jedným z najrýchlejších a najchutnejších talianskych šalátov. Môžete ho pripraviť v jednoduchej verzii s paradajkami, mozzarellou a balzamikom alebo pridať domáce bazalkové pesto. Šalát Caprese je mimoriadne zdravý, ľahko sa pripravuje a v lete z čerstvých paradajok je úplne dokonalý. Poďme sa pozrieť na to, ako pripraviť šalát Caprese. Ukážeme vám aj tip, čo robiť, ak máte v zime paradajky bez chuti.

Prečo používať domáce pesto do šalátu Caprese

Výroba domáceho bazalkového pesta je jednoduchá a rozdiel v chuti oproti kupovanému je neuveriteľný. A ako pripraviť bazalkové pesto?

Stačí dať dve hrste bazalky, pridať hrsť kešu, píniových orieškov alebo dokonca mandlí, trochu oleja, niekoľko strúčikov cesnaku a parmezán alebo lahôdkové maslo.

Potom to rozmixujte niekoľkými pulzmi v mixéri a je hotovo. Stačí dochutiť soľou a citrónovou šťavou a máte dokonalé pesto. Pozrite si náš recept na bazalkové pesto, kde nájdete viac informácií.

domáce bazalkové pesto
domáce bazalkové pesto

Trik na zimné paradajky bez chuti

Ak dostanete v zime chuť na Caprese, vždy si kúpte cherry paradajky, ktoré bývajú chutnejšie. Potom ich prekrojte na polovicu, osoľte a okoreňte. Budú tak oveľa chutnejšie, ako keby ste si ich dali samotné do šalátu. Niekedy ich dokonca pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou.

šalát Caprese

Keď chcete luxusný šalát Caprese: Použite mozzarellu burratu

Očakávate návštevu a chcete pripraviť jednoduché jedlo, ktoré bude dokonalé? Skúste namiesto bežnej mozzarelly použiť burratu. Mozzarella burrata je drahšia, ale aj oveľa kvalitnejšia. Je to prakticky čerstvý parený syr z kravského mlieka, ktorý je oveľa jemnejší ako klasická mozzarella.

Burrata je vynikajúca, rozpadá sa na jazyku a oveľa viac v nej cítiť smotanu a maslo. Pri práci s ňou si všimnete rozdiel aj v tom, že sa oveľa viac trhá. Táto špecialita pochádza z talianskej oblasti Apúlia a v mestečku Andria je veľmi tradičná.

Tip: Do šalátov odporúčame používať kvalitnú himalájsku soľ.

Aká zálievka sa používa na šalát Caprese?

Balzamikový olej je štandardnou súčasťou šalátu Caprese, takže nie je potrebné pripravovať žiadnu zálievku. Šalát však môžete podávať aj bez balzamikového oleja len s bazalkovým pestom. V niektorých receptoch sa caprese podáva aj len s olivovým olejom a píniovými orieškami.

Nedostupné 8.89 €
Vysokokvalitný olivový olej lisovaný z výliskov. Je ideálny pre teplú kuchyňu.
Skladom 11.95 €
Prírodné borovicové alebo cédrové orechy sú vzácne borovicové semená s jemnou živicovou príchuťou.

Aké ďalšie šaláty vyskúšať?

Milujete šaláty, máte doma príliš veľa zeleniny zo záhrady alebo chcete schudnúť? Vyskúšajte aj pravý grécky šalát, thajský šalát alebo zelený šalát s nivou.

Čo so zbytkom bazalkového pesta?

Neviete, čo so zvyškom bazalkového pesta, a nemáte chuť na klasické cestoviny s pestom? Pripravte si náš recept na dokonalé gnocchi s bazalkovým pestom.

salát caprese – nejlepší dieta v roce 2024

Pravý taliansky Caprese: Recept na šalát s paradajkami, mozzarellou a pestom

Tiež milujete jednoduchý a rýchly šalát Caprese s paradajkami, mozzarellou a bazalkovým pestom? Pozrime sa, ako ho pripraviť.
Čas prípravy 5 minút
Chod Šalát
Kuchyňa talianska
Porcie 2 ľudia

Ingrediencie
  

  • 1 balenie mozzarelly
  • 200 g paradajok
  • 4 lyžice bazalkového pesta ideálne domáceho
  • 2 lyžice balzamikového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti

Inštrukcie
 

  • Paradajky nakrájajte na plátky.
  • Mozzarellu nakrájajte na plátky alebo kocky.
  • Paradajky a mozzarellu rozložte na taniere.
  • Paradajky a mozzarellu pokvapkajte balzamikom.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Podľa chuti pridajte bazalkové pesto (na každý tanier sme dali asi 2 polievkové lyžice).
Kľúčové slovo bazalkové pesto, caprese, pesto z bazalky, zemiakový šalát
Vyskúšali ste tento recept?Let us know how it was!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




2 Shares
Share
Tweet
Share
Pin2