Domáce Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom

Ak milujete Reese’s alebo kvalitnú belgickú čokoládu a arašidové maslo, tento recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom je presne pre vás. Náš čokoládový dezert s arašidovým maslom je neuveriteľne jednoduchý, zdravší ako všetky alternatívy kupované v obchode a na jeho prípravu potrebujete len niekoľko surovín, chladničku a formy na muffiny alebo papierové košíčky.

Čo to je Reese’s a kde sa vzali?

Neviete, čo máme na mysli pod pojmom „Reese’s“? Nikdy ste o nich nepočuli? Nájdete ich aj v našich obchodoch, ale nie sú také bežné ako v USA.

Domáce Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom
Domáce Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom

Reese’s je značka sladkostí, ktorá je známa najmä vďaka svojim výrobkom „Reese’s Peanut Butter Cups“. Tieto sladkosti v tvare košíčkov spájajú príchuť čokolády a arašidového masla. Reese’s Peanut Butter Cups vytvoril v roku 1928 Harry Burnett Reese, ktorý pred založením vlastnej spoločnosti pracoval pre Miltona S. Hersheyho v Hershey Chocolate Company.

Ako som už spomínala, Reese’s sú dnes veľmi populárne v USA a v mnohých ďalších krajinách sveta. Okrem originálnych Reese’s Peanut Butter Cups značka Reese’s ponúka aj množstvo ďalších výrobkov, ako sú čokoládové tyčinky a rôzne druhy cukríkov.

Nedostupné 6.07 €
Ikonická belgická horká čokoláda v podobe zrniečok od slávneho výrobcu čokolády Callebaut. Má bohatú kakaovú, horkosladkú chuť. Uplatnenie nájde na maškrtenie, ale aj ako kvalitná prísada pri varení a pečení.
Nedostupné 6.07 €
Najobľúbenejšia belgická mliečna čokoláda vo forme zrniečok od známeho výrobcu čokolády Callebaut. Ochutnajte a nechajte ju pomaly rozplývať na jazyku. Takto si najlepšie vychutnáte jej jemnú, mliečnu chuť s karamelovými tónmi.
Skladom 7.99 €
Arašidové maslo vás naozaj prekvapí svojou hladkou konzistenciou. Je 100 % prírodné a neobsahuje žiadny pridaný cukor.

Z čoho sa Reese’s vyrábajú

V klasických Reese’s toho nájdete naozaj veľa (okrem arašidov, soli, čokolády a mliečneho tuku je tam sójový lecitín, vanilín, umelé arómy, emulgátor PGPR, dextróza a konzervačná látka TBHQ), ale na domácu výrobu vám stačí:

Akú čokoládu použiť na výrobu Reese’s

Môžete použiť horkú alebo mliečnu čokoládu, prípadne ich kombináciu. Ak však chcete naozaj lahodné čokoládové košíčky, určite investujte do kvalitnej belgickej čokolády. Za nás je najlepšia čokoláda Callebaut, ktorá má viac ako storočnú tradíciu, je známa svojou kvalitou a jedinečnosťou a používajú ju hviezdy všetkých čokoládovní na výrobu praliniek a iných čokoládových dobrôt.

Belgická čokoláda do fontány
Belgická čokoláda Callebaut

TIP: Milujete čokoládu? Potom vyskúšajte cheesecake brownies s tvarohom plné lahodnej čokolády.

Značka bola založená v roku 1911 Octaafom Callebautom v Belgicku a je známa svojou čokoládou couverture, ktorá obsahuje veľké množstvo kakaového masla. Táto čokoláda je obľúbená medzi gurmánmi a odborníkmi v oblasti gastronómie pre svoju ľahkú spracovateľnosť a konzistentnú chuť.

Celý výrobný proces čokolády Callebaut, od kakaových bôbov až po hotový čokoládový výrobok, prebieha v Belgicku, kde sa používajú tradičné metódy praženia celých kakaových bôbov. Táto technika, ktorá sa používa od vzniku značky, umožňuje zachovať a rovnomerne uvoľniť všetky chute a aromatické oleje obsiahnuté v kakaových šupkách do čokolády.

Domáce Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom
Domáce Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom

TIP: Aká je najlepšia čokoláda do fontány?

Na čo si dať pozor pri výrobe Reese’s

Pri výrobe čokoládových košíčkov plnených arašidovým maslom si treba dať pozor hlavne na to, aby sa čokoláda nepripálila. Neodporúča sa ju rozpúšťať v mikrovlnnej rúre alebo v hrnci. Najlepšie je roztopiť ju vo vodnom kúpeli.

Plnenie košíčkov Reese's
Plnenie košíčkov Reese’s

Pre dokonalý vzhľad košíčkov je tiež dôležité, aby ste pri plnení košíčkov rovnomerne rozotreli čokoládu po okrajoch formičiek a nechali ju stuhnúť v chladničke pred naplnením cupcakes arašidovým maslom.

Mohlo by vás zaujímať: Ako na správne temperovanie čokolády doma nielen na pralinky

Často kladené otázky

V čom roztopiť čokoládu?

Najjednoduchšie je roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli.

Ktorá belgická čokoláda sa považuje za najkvalitnejšiu?

Vo všeobecnosti patrí medzi najkvalitnejšie čokolády belgická značka Callebaut, ktorá má viac ako storočnú tradíciu, táto čokoláda je medzi gurmánmi a odborníkmi na čokoládu považovaná za najkvalitnejšiu.

Čo robiť, ak čokoládu pripálim?

Keď čokoládu pripálite, musíte začať odznova. Spálená chuť už bude v čokoláde cítiť a nie je možné ju zachrániť.

Na koľko košíčkov je tento recept?

Záleží na veľkosti košíčkov a na tom, ako veľmi ich naplníte. Ak máte veľké, počítajte so 6-8 kusmi, ale pri malých môžete dostať 15-20 kusov. Pri stredne veľkých to bude asi 10 kusov.

Domácí Reese’s: Čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem

Domáce Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom

Recept na jednoduché čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom ala Reese's Peanut Butter Cups. Len 5 ingrediencií.
Čas prípravy 20 minút
Chod Dezert
Kuchyňa americká
Porcie 10 ks

Ingrediencie
  

  • 250–300 g belgickej čokolády Callebaut horká alebo mliečna či ich kombinácia
  • 3 PL nesoleného arašidového masla
  • 2–4 PL javorového sirupu
  • soľ podľa chuti
  • 1 PL kokosového oleja

Inštrukcie
 

  • 2/3 pripravenej čokolády rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Naplňte dno košíčkov na muffiny (papierových alebo silikónových formičiek) a lyžičkou rozotrite čokoládu do požadovanej výšky košíčkov.
  • Nechajte ho stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút.
  • Náplň pripravíme zmiešaním arašidového masla, kokosového oleja, javorového cukru a soli.
  • Zmesou naplňte košíčky.
  • Zvyšok čokolády rozpustite vo vodnom kúpeli a zalejte ňou košíčky.
Kľúčové slovo čokoládové košíčky plnené arašidovým maslom, dezerty z arašídového másla, recepty z arašídového másla, reese’s peanut butter cups
Vyskúšali ste tento recept?Let us know how it was!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




1 Shares
Share
Tweet
Share
Pin1