Rukolový šalát s pečenými batátmi, pekanovými orechmi a medovo–horčicovou zálievkou

Rukolový salát s pečenými batáty

Ak milujete pečené sladké zemiaky – batáty, určite si zamilujete tento rukolový šalát s pekanovými orechmi a medovo-horčicovým dresingom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a prakticky najdlhšie trvá nakrájanie batátov a ich následné upečenie. Skvele sa k nemu hodí naša úžasná medovo-horčicová zálievka. Rukolový šalát s pečenými batátmi, pekanovými orechmi a medovo-horčicovým dresingom je recept,…

Pokračovať v čítaní →

Pistácie: všetko, čo o nich potrebujete vedieť

Pistácie: kompletný sprievodca

Pistácie sú jedným z najobľúbenejších orechov na Slovensku aj vo svete. Máme ich radi pražené a tak akurát nasolené, v otvorenej škrupine, aby sa dali ľahko vylúpnuť. Viete však, kde pistácie rastú, aké prospešné látky obsahujú a čo všetko sa z nich dá vyrobiť? Čo sú pistácie Pistácie sú plody rastliny Pistácie pravej, ktorá sa…

Pokračovať v čítaní →