Recept: Vláčne čokoládové cupcakes s malinami

Asi už viete, že jednoznačne patríme medzi milovníkov čokolády. Preto sme pre vás pripravili jednoduchý recept na čokoládové cupcakes s malinami, ktoré môžete mať hotové za okamih, aby ste mohli pohostiť nečakanú návštevu alebo si dať malý dezert plný čokolády. Poďte si ho upiecť s nami.

Recept: Vláčne čokoládové cupcakes s malinami

Čo je to cupcake

Cupcakes sú malé pečené tortičky podobné muffinom, ktoré sú na vrchu ozdobené krémom. Ich čaro spočíva nielen v chuti, ale aj v nekonečných možnostiach zdobenia, takže ich môžete pripraviť na sto spôsobov. Už v 18. storočí sa piekli v malých hlinených formičkách, odtiaľ pochádza aj ich názov. Odvtedy patria k obľúbeným dezertom na celom svete.

Aký je rozdiel medzi muffinom a cupcakom

Muffiny pozná asi každý, ale niektorí ľudia stále nevedia o cupcakes. Rozdiel medzi muffinom a cupcakom nie je len vo vzhľade, ale aj v chuti a spôsobe prípravy. Muffiny sú zvyčajne väčšie, hustejšie a majú menej sladkú chuť ako cupcakes.

Okrem toho sa muffiny môžu pripravovať na sladko aj na slano, zatiaľ čo cupcakes sú vždy v sladkej verzii. Cupcakes bývajú menšie a zdobia sa najmä krémovou polevou, ktorú môžete pripraviť z tvarohu, pudingu alebo čerstvého syra, podľa toho, čo máte radi.

TIP: Aj vy milujete čokoládu? Máme pre vás 6 najlepších receptov na brownies plné čokolády.

Ako sa vyrábajú čokoládové cupcakes

Cesto na čokoládové cupcakes je jednoduché a plné nielen kakaa, ale aj kvalitnej belgickej čokolády. Krém sme pripravili z tvarohu a čokolády, pretože tej nikdy nie je dosť a vďaka tvarohu pekne drží tvar.

Ako pripraviť cesto na vláčne cupcakes

Náš recept na cesto na cupcakes je veľmi jednoduchý a potrebujete cukor, múku, kakao, vajce, prášok do pečiva, maslo a mlieko.

Zmiešajte všetky suché suroviny a potom pridajte rozpustené maslo spolu s mliekom a práškom do pečiva a všetko spolu premiešajte, na prípravu cesta môžete použiť kuchynský robot.

Keď máte cesto pripravené, ručne do neho vmiešajte čokoládové kôstky alebo kúsky kvalitnej horkej čokolády. Ak máte radi orechy ako my, pridajte aj nasekané vlašské orechy.

Potom si pripravte plech na muffiny a vyložte ju košíčkami na pečenie, aby sa vám cupcakes neprichytili (ak nemáte košíčky, tak poriadne vymastite plech alebo silikónovú formu). Cesto rovnomerne rozdeľte do 12 formičiek na muffiny. Potom pečte pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Skladom 6.07 €
100% prírodný, kakaový, nepražený prášok. Nealkalizovaný.
Nedostupné 15.48 €
Malé čokokôstky z pravej belgickej horkej čokolády sú nielen vynikajúce na maškrtenie, ale hodia sa aj na varenie a pečenie. Skúste ich pridať do svojich obľúbených sušienok, koláčikov, primiešajte ich do cesta alebo nimi ozdobte svoje obľúbené koláče a dezerty. Neobsahujú palmový olej. Navyše sú to termostabilné čokolády. Inými slovami, aj po upečení si čokolády zachovajú svoj tvar a dodajú neodolateľnú čokoládovú chuť každému vášmu jedlu.
Skladom 13.95 €
Naše vlašské orechy sú špeciálne zasušené tak, aby vydržali vynikajúco po celý rok a nepodľahli rýchlo žlči a horkosti.

Ochutnajte: Lyofilizované jahody v jogurtovej čokoláde 

Akú čokoládu použiť na čokoládové cupcakes

Keď pečieme čokoládové dezerty, najradšej používame belgickú čokoládu Callebaut, ktorá je absolútne vynikajúca. Má viac ako 100-ročnú tradíciu a spracováva sa priamo v Belgicku z vysokokvalitných kakaových bôbov.

Ak ste zvyknutí používať čokoládu na varenie a vyskúšate belgickú čokoládu Callebaut, už nebudete chcieť inú. Používame ju do cesta aj na polevu na cupcakes alebo iné polevy.

TIP: Vyskúšajte belgickú horkú čokoládu Callebaut priamo v kilovom balení a ušetrite.

Ako na tvarohový krém na cupcakes plný čokolády

Po upečení čokoládového základu ho nechajte vychladnúť a pripravte si krém na cupcakes. My sme na cupcakes urobili tvarohový krém, pretože vďaka tvarohu dobre drží tvar a nerozpúšťa sa ako napríklad krémy so šľahačkou.

Do tvarohu sme pridali citrónovú šťavu a horkú čokoládu sme roztopili vo vodnom kúpeli s trochou mlieka. Keď čokoláda trochu vychladla, zmiešali sme ju s tvarohom a rozmixovali. Potom sme ju nechali úplne vychladnúť v chladničke.

Tvarohový krém na cupcakes sme už nijako nesladili, pretože samotné cesto je sladké a chuť je tak pekne vyvážená. Ak však máte radi sladšie dezerty, pokojne si tvaroh oslaďte napríklad čakankovým sirupom.

TIP: Nemáte doma suroviny na krém? Nevadí, upečte si dokonale vláčne čokoládové muffiny.

Recept: Vláčne čokoládové cupcakes s malinami

Odporúčame: Lyofilizované maliny v horkej čokoláde 1 kg

Ako ozdobiť cupcakes

Nakoniec prichádza na rad obľúbená časť – zdobenie. Ak chcete, aby bol krém na cupcakes pekne tvarovaný, budete potrebovať zdobičku na polevu.

Postačí vám však aj pevné vrecko, ktoré naplníte krémom a odstrihnete jeden roh vrecka (pozor, aby nebol otvor príliš veľký). Potom pevne uchopte vrecko alebo zdobičku a nanášajte krém v kruhoch na každý cupcakes, od najväčších po najmenšie, aby ste skončili s peknou špičkou. Vďaka tvarohu bude krém pekne držať.

Nakoniec sme ich posypali lyofilizovanými malinami, ktoré sú mierne kyslé a dodajú celému dezertu ten správny nádych. Krásne ich ozdobíte aj:

TIP: Vyskúšajte aj recept na luxusný banán v čokoláde – dokonalý a rýchly dezert.

Skladom 7.4 €
100% prírodný snack bez pridaného cukru a konzervačných látok. Maliny si zachovávajú svoje pôvodné živiny, sú mierne chrumkavé a chutia ako maliny zo záhrady.
Nedostupné 14.07 €
Ikonická belgická horká čokoláda v podobe zrniečok od slávneho výrobcu čokolády Callebaut. Má bohatú kakaovú, horkosladkú chuť. Uplatnenie nájde na maškrtenie, ale aj ako kvalitná prísada pri varení a pečení.
Skladom 3.19 €
Máte radi čierne ríbezle? Vyskúšajte naše chrumkavé, mrazom sušené čierne ríbezle, ktoré sú dostupné po celý rok! Naviac sú čisto prírodné! Neobsahujú žiadny pridaný cukor ani konzervanty. Čierne ríbezle sú sušené tzv. lyofilizaciou, pomocou hlbokého zmrazenia. Tento výnimočný spôsob sušenia umožňuje, aby si surovina zachovala takmer všetky živiny, vitamíny a minerály ako v čerstvom stave. Okrem toho sú lyofilizované čierne ríbezle pekne chrumkavé a majú vynikajúcu chuť! Vhodné do každého raňajkového müsli! Vyskúšajte a posúďte sami!

Často kladené otázky (FAQ)

Ako pripraviť čokoládový krém na muffiny a cupcakes?

Kvalitnú horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a pridajte mlieko. Keď sa čokoláda trochu ochladí, pridajte ju do tvarohu spolu s citrónovou šťavou a všetko spolu vyšľahajte. Potom nechajte čokoládový krém na cupcakes stuhnúť v chladničke a môžete začať zdobiť.

Aký je rozdiel medzi cupcakes a muffinmi?

Rozdiel medzi muffinom a cupcakes nie je len vo vzhľade, ale aj v chuti a spôsobe prípravy. Muffiny sú zvyčajne väčšie, hustejšie a majú menej sladkú chuť ako cupcakes. Okrem toho sa muffiny môžu pripravovať na sladko aj na slano, zatiaľ čo cupcakes sú vždy v sladkej verzii. Cupcakes bývajú menšie a zdobia sa najmä krémovou polevou, ktorá môže byť vyrobená z tvarohu, krému alebo čerstvého syra, podľa toho, čo máte radi.

Ako dlho sa pečú cupcakes?

Cesto rozdelené do formičiek na muffiny pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 minút. Potom ich pred zdobením nechajte vychladnúť.

Ako urobiť farebný krém na cupcakes?

Ak chcete mať farebný krém na cupcakes, najlepšie a najzdravšie je pridať ovocie, napríklad lyofilizované maliny, čierne ríbezle alebo čučoriedky v závislosti od požadovanej farby. Ak sa však chystáte pripraviť čokoládový krém, ktorý bude vždy hnedý, je lepšie cupcakes posypať lyofilizovaným ovocím.

Recept na čokoládové cupcakes s malinami

Recept: Vláčne čokoládové cupcakes s malinami

Pripravili sme pre vás jednoduchý recept na čokoládové cupcakes s malinami, ktoré môžete mať hotové za okamih, aby ste mohli pohostiť nečakanú návštevu alebo si dať malý dezert plný čokolády.
Čas prípravy 20 minút
Čas varenia 20 minút
Chod Dezert
Kuchyňa americká
Porcie 12 ks

Ingrediencie
  

Cesto na čokoládové cupcakes

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 120 g horkej čokolády
  • 2 vajcia
  • 40 g kakaového prášku
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 130 g masla
  • 150 ml mlieka
  • 1 hrsť vlašských orechov nakrájaných

Čokoládový tvarohový krém

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • citrónová šťava z 1/2 citrónu
  • 50 g horkej čokolády
  • 50 ml mlieka
  • čakankový sirup podľa chuti
  • lyofilizované maliny na ozdobu

Inštrukcie
 

  • Príprava cesta na čokoládové cupcakes
  • Múku preosejte cez sitko, kakaový prášok zmiešajte s cukrom a práškom do pečiva.
  • Pridajte vajcia, mlieko a rozpustené maslo a všetko spolu vymiešajte na hladké cesto (môžete použiť kuchynský robot).
  • Vmiešajte kúsky čokolády a orechy.
  • Formu na muffiny vyložte košíčkami a naplňte ich do ¾ cestom.
  • Pečte 20 minút.
  • Príprava tvarohového krému s čokoládou
  • Čokoládu s mliekom rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Do tvarohu pridajte mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu a citrónovú šťavu.
  • Krém vymiešajte do hladka a dajte ho vychladiť do chladničky.
  • Naplňte vrecko krémom a krúživými pohybmi ho rozotrite na cupcakes a posypte lyofilizovanými malinami.
Kľúčové slovo čokoládové cupcakes
Vyskúšali ste tento recept?Let us know how it was!

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnocení receptu




0 Shares
Share
Tweet
Share
Pin