Ste tiež milovníkmi ľahkých cheesecakov a iných sviežich nepečených tort? Potom pre vás máme chutný recept na pravý a výborný nepečený cheesecake s ovocím, ktorý môžete mať hotový za okamih. Najlepšie na ňom je, že si ho môžete prispôsobiť podľa toho, čo máte radi, a ozdobiť ho napríklad ovocím z vašej záhrady. Je skvelý na leto a záhradné párty, pretože vôbec nemusíte zapínať rúru.
Z čoho je náš nepečený cheesecake s ovocím
Recept na rýchly nepečený tvarohový koláč s ovocím si každý prispôsobí podľa svojej chuti, takže existuje veľa variácií. Náš recept je pripravený zo smotany, smotanového syra a mascarpone, vďaka čomu je náplň vláčna a dobre drží tvar. Pre lepšiu chuť sme ho ochutili aj citrónovou šťavou a osladili čakankovým sirupom, ale môžete použiť aj med, javorový sirup alebo obyčajný cukor.
Ako pripraviť nepečený cheesecake s ovocím
Nepečený cheesecake zvládne pripraviť každý. Najskôr je potrebné pripraviť korpus, aby mohol vychladnúť, kým pripravíte krém. Na rozdrvenie sušienok budete potrebovať mixér a ideálne aj sekáčik na potraviny.
Príprava korpusu na nepečený cheesecake
Pravý nepečený cheesecake sa zvyčajne pripravuje v klasickej okrúhlej tortovej forme, ale môžete použiť aj plech na pečenie. Korpus sa jednoducho pripraví rozdrvením sušienok na prášok, ktorý potom zmiešate s rozpusteným maslom. Ak chcete zdravšiu formu, môžete pridať aj mleté vlašské orechy a ghí namiesto masla.
Rozdrvené sušienky s maslom potom dajte do tortovej formy, kde je dôležité vytvoriť rovnomernú vrstvu, ktorú čo najviac pritlačíme lyžicou, aby po vychladnutí masla koláč dobre držal. Keď ste hotoví, dajte koláč do chladničky vychladnúť.
Ako podrviť sušienky na cheesecake
Drvenie sušienok môže byť niekedy oriešok. Najrýchlejšou a najlepšou možnosťou je rozdrviť sušienky v sekáčiku na potraviny. Možno ich tam budete dávať po menších dávkach, ale nebudete mať rozdrvené sušienky všade naokolo.
Ak nemáte sekáčik na potraviny, môžete sušienky vložiť do pevného uzatvárateľného vrecka a rozdrviť ich valčekom na cesto. Dávajte však pozor, aby ste vrecko neroztrhli.
Ako urobiť krém na cheesecake
Najdôležitejšou časťou je príprava krému. Najdôležitejšie je najprv samostatne vyšľahať smotanu, aby nebola riedka, preto odporúčame použiť smotanu s vyšším obsahom tuku, aby sa dobre vyšľahala. V druhej miske zmiešame krémový syr, mascarpone s čakankovým sirupom, citrónovou šťavou a vanilkovým extraktom. Ak chcete, aby mal cheesecake inú ako bielu farbu, môžete do syra vmiešať aj ovocie.
TIP: Vyrobte si svoj domáci vanilkový extrakt, ktorý bude krásne voňavý a bez pridaných látok.
Potom pomaly vmiešajte smotanu do misky so syrom, aby sa obe časti dobre premiešali. Krém naneste na vychladnutý korpus a môžete začať zdobiť.
Čím ozdobiť cheesecake
Nakoniec prišiel čas na najobľúbenejšiu časť – zdobenie. Nepečený cheesecake môžete ozdobiť ľubovoľným ovocím, ktoré máte radi. Veľmi pekne vyzerá s jahodami, ktoré sme použili aj my, ale aj s malinami alebo čučoriedkami. A keďže fantázii sa medze nekladú, pokojne môžete na ozdobu pridať orechy alebo čerstvú mätu. Nebáli by sme sa ani lyofilizovaných jahôd alebo malín.
Ako dlho vydrží cheesecake v chladničke?
Je pravdepodobné, že cheesecake sa rýchlo minie, ale ak vám ešte nejaký zostane, vydrží v chladničke až 5 dní. Pozor na ovocie, ktorým sme cheesecake ozdobili, pretože ak bude porušené, môže čoskoro splesnivieť.
Tipy na naše ďalšie obľúbené cheesecaky
Týchto krémových dezertov je veľa, pretože patria k najobľúbenejším koláčikom vôbec. Preto na našom blogu nájdete ďalšie recepty na cheesecake, ktoré môžete vyskúšať. Ak máte radi orechy, určite si pochutnáte na zdravom lieskovo-orieškovom fitness cheesecaku alebo na nepečenom cheesecake s arašidovým maslom. Vegáni ocenia nepečený čučoriedkový cheesecake, ktorý je tiež zdravou pochúťkou.
Často kladené otázky
Ako dlho tuhne nepečený cheesecake?
Nepečený cheesecake tuhne v chladničke asi 2 hodiny, ale je lepšie ho tam nechať dlhšie, aj cez noc.
Čím nahradiť mascarpone v cheesecaku?
Ak nemáte radi mascarpone, môžete ho ľahko nahradiť tvarohom, kyslou smotanou alebo pridať viac iného krémového syra.
Čo je to cheesecake?
Cheesecake je druh dezertu, ktorý pochádza z Grécka. Skladá sa z dvoch častí, prvá časť pozostáva zo sušienkového alebo orechového korpusu a druhá časť z krémovej náplne, ktorej hlavnou zložkou je smotanový syr a mascarpone. V súčasnosti je to jeden z najobľúbenejších dezertov, a to v nepečenej aj pečenej verzii.
Ako vybrať cheesecake z formy?
Keď je cheesecake vychladnutý, môžete na väčšine foriem uvoľniť uzáver a formu opatrne dať preč. Ak pripravujete cheesecake v inej forme ako v tradičnej tortovej forme, odporúčame použiť vo forme papier na pečenie.
Recept na pravý nepečený cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 200 g maslových sušienok
- 100 g rozpusteného masla alebo kokosového oleja
Náplň
- 400 g smotany na šľahanie
- 250 g syru Mascarpone
- 200 g krémového syru (napr. Philadelphia, Lučina a pod.)
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 3/4 šálky čakankového sirupu
Zdobenie
- 300 g čučoriedok, jahôd alebo iného ovocia
Inštrukcie
- Sušienky rozdrvte na prášok a zmiešajte s rozpusteným maslom.
- Sušienkovú zmes dôkladne premiešajte a rovnomerne ju vtlačte do formy.
- Pripravený korpus dajte na 20 minút vychladiť do chladničky.
- Medzitým vyšľahajte smotanu s čakankovým alebo javorovým sirupom.
- V inej miske zmiešajte krémový syr, mascarpone, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.
- Potom vmiešajte šľahačku do pripraveného syra tak, aby sa obe časti dobre spojili.
- Vychladnutý korpus vytiahnite, natrite naň pripravený tvarohový krém a ozdobte ho ovocím.
- Cheesecake vložte na ďalšie 2 hodiny do chladničky a potom podávajte.
Ďakujeme, že nás čítate
Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?