10 zdravých a chutných receptov z kešu orechov

Kešu sú výnimočné a chutné orechy, ktoré sa dajú použiť v mnohých receptoch. Môžete ich použiť ako náhradu smotany, do rôznych omáčok a polievok. Kešu oriešky sú však vynikajúce aj na pečenie sladkých dezertov alebo ako ich ozdoba.

Okrem svojej lahodnej chuti sú kešu orechy bohaté na živiny a majú mnoho zdravotných výhod. V tomto článku sa môžete inšpirovať 10 tipmi na zdravé a chutné recepty z kešu.

Použitie kešu v kuchyni

Kešu sú jedným z najobľúbenejších orechov a niet divu. V kuchyni sa používajú v naturálnej forme, pražené alebo vo forme rôznych výrobkov z kešu, ako je kešu maslo alebo kešu mlieko. Ich orechová chuť a krémová konzistencia dodávajú jedlám zaujímavý prvok z hľadiska chuti a výživovej hodnoty.

Skladom 5.95 €
Prírodné kešu jadrá OBROVSKÉ WW180 sú najväčšie kešu orechy, ktoré možno nájsť u domácich pestovateľov.
Skladom 4.99 €
Pražené a solené kešu orechy prvotriednej kvality. W320 je značka vysokej kvality a vynikajúcej veľkosti.a solené kešu ořechy, které jsou prémiové kvality. W320 je označení vysoké kvality a nadstandardní velikosti.
Skladom 5.79 €
100% prírodné maslo z kešu orechov, ktoré neobsahuje pridaný cukor, konzervačné látky ani iné škodlivé prísady.

Kešu sa často používajú do raw tort namiesto tvarohu, smotany a iných zahusťovadiel.

Ak hrsť kešu orechov rozmixujete s mliekom, môžete ich použiť namiesto smotany na zahustenie polievok a omáčok. Kešu oriešky sa používajú v slovenskej, ázijskej a indickej kuchyni.

A my vám prinášame 10 skvelých tipov na varenie s kešu orechmi. Zaobstarajte si balenie 1 kg kešu orieškov v našom e-shope.

TIP: Kešu – všetko, čo o nich potrebujete vedieť

10 tipov na recepty z kešu:

1) Vegánsky cícer na paprike

Ak hľadáte vegánsku alternatívu tradičného kuraťa na paprike, tento recept je priamo pre vás. Vegánsky cícer na paprike je chutný a rýchly na prípravu.

Cícer na paprike
Cícer na paprike

2) Vegánska korma (indické karí)

Vegánska korma je skvelý recept pre každého milovníka indickej kuchyne. Recept na indické karí je taký jednoduchý a chutný, že si ho budete chcieť pripravovať každý týždeň.

Indické karí (korma)
Indické karí (korma)

3) Cuketové špagety s krémovou omáčkou z kešu

Áno, kešu oriešky môžete použiť aj na prípravu lahodných krémových omáčok. A k čomu inému podávať takúto omáčku ako k špagetám. Vyskúšajte s nami alternatívu klasických špagiet z cukety.

cuketové špagety
cuketové špagety

4) Čokoládová raw torta z kešu

Nepečená čokoládová torta patrí medzi naše najobľúbenejšie. Nielenže je jednoduchá a rýchla na prípravu, ale hlavne je naozaj lahodná. Ak milujete čokoládové dezerty, určite si ju zamilujete rovnako ako my.

Okrem toho je táto torta vegánska, bezlaktózová a bezlepkový, takže si ju môžete vychutnať bez akýchkoľvek diétnych obmedzení.

Čokoládová torta z kešu
Čokoládová torta z kešu

5) Domáce kešu maslo

Maslo z kešu je lahodná pochúťka, ktorú môžete použiť do kaší, raw tort, na ovocie alebo si ho vychutnať len tak samotné. Je jednoduché na prípravu, neobsahuje cukor a chutí vynikajúco.

TIP: Kúpte si už hotové kešu maslo u nás na e-shope.

Kešu maslo
Kešu maslo

6) Domáce kešu mlieko

Kešu mlieko je skvelou alternatívou klasického mlieka. Neobsahuje laktózu a jeho príprava nie je vôbec zložitá. Je výborné do kávy, kaší, ale máme ho radi aj len tak na chuť.

Kešu mlieko
Kešu mlieko

7) Kešu syr

Vegánsky kešu syr je vynikajúcou alternatívou k bežným syrovým omáčkam, ktoré si kúpite v obchode. Zamilujete si ho s nachos, ale aj len tak na chlebe. Recept pozostáva len z kešu orieškov, cesnaku a trochy korenia.

Kešu syr
Kešu syr

8) Vegánska hrášková polievka s kešu

Skvelou možnosťou rýchlej a zdravej krémovej polievky je jednoduchá hrášková polievka s kešu. Tento recept vám zaberie len 30 minút a prinesie vám výživný a sýty obed.

Hrášková polievka s kešu je bohatá na bielkoviny a vlákninu, ktoré sú pre vaše telo prospešné. Polievka je vhodná pre vegánov aj ľudí s intoleranciou na mlieko.

Hrášková polievka s kešu
Hrášková polievka s kešu

9) Vegánske Taco Bowl

Máte radi mexickú kuchyňu? Máme pre vás skvelý tip na rýchly obed alebo večeru – vegánske Taco Bowl. Táto lahodná miska je inšpirovaná mexickými chuťami a ľahko si ju pripravíte aj doma. Namiesto smotany môžete použiť vegánsku alternatívu z kešu.

Rýchle vegánske Taco Bowl
Rýchle vegánske Taco Bowl

10) Tekvicová omáčka na cestoviny

Táto tekvicová omáčka je jednoducho dokonalá. Je rýchla a jednoduchá na prípravu a môžete použiť tekvicu hokkaido aj maslovú tekvicu. Omáčka je vegánska, ale zamilujú si ju všetci stravníci.

Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Cestoviny s tekvicovou omáčkou

TIP: Dôvody, prečo jesť kešu, si môžete prečítať TU.

Ďakujeme, že nás čítate

Tento blog pre vás píše tím obchodu s orieškami a zdravou výživou ochutnejorech.sk. Celý nás svet sa točí okolo zháňania tých najkvalitnejších surovín – sami z nich pripravujeme naše recepty. ? Už ste skúsili naše oriešky?

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Shares
Share
Tweet
Share
Pin2